Omtaler

Hva er bedriftsomtaler?

Omtaler gjør det mulig for våre brukere å gi ris eller ros til bedrifters produkter eller tjenester. Disse omtalene utformes i samsvar med våre retningslinjer. Hvis omtalen strider med disse retningslinjene kan den fjernes. Vi prøver alltid å kontakte forfatteren av omtalen via e-post hvis omtalen skal fjernes, og gi en forklaring på hvorfor.

Siden har mange omtaler, hvor kommer de fra?

Alle omtalene på gulesider.no som er eldre enn juni 2014 kommer fra anbefalt.no, en søsterside som har eksistert siden 2010.

Hvordan skriver jeg en omtale?

Start med å søke opp firmaet du ønsker å skrive omtale om. Trykk deretter på på omtalestjernene eller firmanavnet i resultatlisten på gulesider.no, så kommer du til å finne andre omtaler, samt kunne skrive din egen.

Hvordan skriver jeg svar på en omtale på vegne av et firma?

Trykk på lenken ”Firmaets svar” til høyre for omtalen. Skriv deretter inn en ditt firmas e-post som vi kan nå deg på, og ditt svar. Send svaret inn, så vil vi etter eventuell moderering publisere svaret. Dobbeltsjekk gjerne at svaret ditt følger våre retningslinjer.

Jeg har funnet en omtale som strider mot retningslinjene. Hva gjør jeg?

Trykk på lenken ”rapporter omtale” til høyre for omtalen, fyll ut din e-postadresse og presiser hvorfor du mener omtalen strider mot retningslinjene. Når vi mottar din henvendelse vil se på omtalen og revurdere den.

Hvorfor må jeg logge inn for å legge igjen en omtale?

Ved å begrense omtaler til registrerte brukere ser vi til at kvalitet og troverdighet blir høyere. Dessuten fører dette til at vi har en e-postadresse å nå deg på dersom vi skulle ha behov for å kontakte deg vedrørende omtalen du har skrevet.

Lagrer dere noen informasjon om meg når jeg sender inn en omtale?

Ja, vi lagrer din e-postadresse for å kunne kontakte deg dersom dette skulle trenges. Et eksempel er hvis vi blir tvunget til å fjerne din omtale, eller om noen rapporterer den upassende.

Hvordan har det seg at det finnes flere anonyme anmeldelser på gulesider.no, mens jeg må logge inn for å skrive en omtale?

Omtalene som er eldre enn juni 2014 kommer fra anbefalt.no. Da trengte ikke brukerne å logge seg inn for å skrive omtaler.

Hvorfor kan jeg ikke skrive omtaler om alle firmaer?

Vi har valgt å deaktivere omtalefunksjonen for visse bransjer, da det enten ikke er hensiktsmessig, eller kan føre til brudd på personvernsloven å legge igjen omtaler om firmaer i disse bransjene. Det kan også hende at firmaet ha reservert seg mot omtaler.

Jeg vil gjerne motta en e-post når noen skriver en omtale om mitt firma, hva gjør jeg?

Kontakt oss via kontaktskjema eller ring oss på 815 44 448 så hjelper vi deg med det.