Vanlige spørsmål om flyfoto på Gule Sider

Her kan du lese mer om Gule Siders flybilder. Våre flyfoto finner du under kart på gulesider.no og er fotografert fra fly fra 1500-9200 meters høyde. Flybilder, i motsetning til satellittbilder, er tatt på et lavere nivå, noe som gir dem en veldig god oppløsning. Våre flyfoto er derfor mye mer detaljerte enn de fleste satellittbilder. Flybilder er en viktig komponent i neste generasjon karttjenester.

Hvordan navigerer jeg i flyfoto?

Søk etter en adresse, by eller sted. Du kan også klikke deg rundt i flybildet.

Kan jeg søke med koordinater på kartet?

Ja, du kan legge inn koordinater direkte i søkefeltet. Formatene du kan bruke er som følger (formatbeskrivelse i parentes):

N 59 ° 22.359 ', E 18 ° 1.003' (WGS84 breddegrad 59 grader 22.359 minutter, lengdegrad 18 grader 1003 minutter)

59.37265, 18.01672 (WGS84 bredde- og lengdegrad desimal)

6585637, 1625720 (RT90 X, Y)

6585432, 671403 (SWEREF99 X, Y)

Hvorfor er ikke huset mitt på Gule Sider?

Flybildet er tatt før huset ditt bygges. Våre flybilder kommer fra Kartverket og vi er derfor avhengig av hvor ofte de leverer nye flybilder.

Hvorfor er skogen rød?

Våre flybilder er opprinnelig svart-hvitt og har blitt farget ved hjelp av satellittbilder. I tilfeller hvor skog har blitt hogd mellom svart-hvitt-bildet ble tatt og satellittbildet ble tatt, oppnås disse rødfargede effektene. Flatehogsten er et eksempel på dette.

Hvorfor er det blå linjer i skogen?

Veiene som er bygget etter at det svart-hvitt-flybildet ble tatt og før satellittbildet som ble brukt til fargelegging ble tatt, vil være blå eller rød.

Hvorfor er ikke veien synlig på Gule Sider?

Veien fantes ikke da flybildet ble tatt. Det kan også være fordi stien ikke kan skjelnes.

Hvor ofte oppdateres flybilder på Gule Sider?

Vi har alltid de siste flybildene, men i noen tilfeller kan de være noen år gamle.

Hvor mye kan sees på flybildene?

Våre flybilder har flere zoomnivåer. Fra hele landet ned til gateplan. I byer er det laveste nivået 0,4 meter. Det betyr at 1 piksel på skjermen tilsvarer 0,4 meter – 40 cm. Selv om gjenstander som bare er 40 cm kan skilles ut, vil det ikke være mulig å identifisere personer."

Kan jeg bli sett på flybildene?

Folk kan sees på som små prikker. Folkemengder er lettere å skille, for eksempel på fotballbaner. Det vil aldri være mulig å identifisere noen basert på våre flybilder.

Hvordan deler jeg et flyfoto?

For å linke direkte til et kart som du har klikket eller zoomet inn, bruk "Del"-knappen. På denne måten får du en unik URL til siden. Du kan også enkelt dele kartet på Facebook og Twitter.

Kan jeg skrive ut et flybilde?

Ja. Bruk "Skriv ut"-funksjonen. Du får en utskrift av visningen du har valgt, d.v.s. flybilde eller kart. Foreløpig er det ikke mulig å skrive ut ekstra informasjon som bedrift på kartet.

Jeg vil ikke at huset mitt skal inkluderes – kan dere fjerne det fra flybildene?

Nei. Vi kan dessverre ikke gå inn og redigere flybilder.

Kan jeg se flybilder sammen med informasjonen fra de vanlige kartene?

Ja det kan du. Flybilde + kart = hybrid. Vi kombinerer flybilde med eget innhold. Hybriden er som vårt vanlige kart, men med et flybilde i bunnen. Bedrifter og gatenummer er merket direkte på flybildet. Du kan lettere kjenne deg igjen når gatenavn skrives ut.

Fargene er rare på pc´n min - hva gjør jeg?

Det kan hende du må endre fargeinnstillingene på skjermen.

Hvem har bilderettighetene?

For bilder som dekker det geografiske området til kommunene oppført nedenfor, eies opphavsretten av den angitte kommunen.