Om firma

Michel Seylmagers Hus har blitt kåret til et av landets beste spisesteder i ''Cappelens Guide til Norges beste spisested''. Restauranten befinner seg i Porsgrunns eldste hus, som anslås å være fra 1750.

Les mer om bedriften
Telefonnummer
35 55 47...
Adresse

Storgata 156

3915 Porsgrunn

Hjemmeside og e-postGå til hjemmesideSend e-post

Mer informasjon

Åpningstider

Åpent

Omtaler

(4)

Vis omtaler

Kart

test
KartVis kart

Få hjelp med markedsføring på nett

Lurer du på hvor synlig hjemmesiden din er på internett, og om den holder dagens standard? Det kan være lurt å utvide bedriften din. Vi i Gule Sider hjelper deg med å nå dine forretningsmål.

Bildegalleri

Company image
Company image
Company image
Company image
Company image

Om oss

Michel Seylmagers Hus har blitt kåret til et av landets beste spisesteder i ''Cappelens Guide til Norges beste spisested''. Restauranten befinner seg i Porsgrunns eldste hus, som anslås å være fra 1750.

Lokalhistorikerne mener at det er umulig å fastslå nøyaktig når Michel Seylmagers Hus ble bygget. Sikkert er det at huset må ha vært bygget før 1761, da det for første gang ble angitt på en kartbeskrivelse. Et kart som ble laget for å fastslå kanselliråd Ulrich Schnells tomtegrenser. Dessuten kan man lese i Bjørntvedts jordebok at: Seilmaker Michel Olsen har betalt årlig grundleie av riksdaler inntil 1762. Seilmakeryrket gikk i arv og ble trolig utøvet i den gamle sjøbua ved elva fra rundt 1750 til 1920. Mens familien bodde i første etasje, hadde seilmakeren sin arbeidsplass på loftet. Der kan du fremdeles se hvor bek og tjære ble varmet. Kroker og nagler forteller hvor seilduken ble strukket. Og mesterens benk står fremdeles på sin plass. Riksantikvaren måtte faktisk gå til det drastiske skritt å tvangsfrede Michel Seylmagers Hus i 1978 for å redde det fra rivning.

Gjennom store deler av 1970-tallet var huset gjenstand for en durabelig kamp mellom sanneringsivrige politikere og de som ville verne den historiske juvelen ved elva. Etter at seilmakervirksomheten hadde opphørt en gang på 1920-tallet ble huset nå brukt som varelager. Uten vedlikehold forfalt huset stadig mer. Politikerne ville derfor hels rive ''rønna''og bruke tomta til parkeringsplass. Noen ville til og med overlate huset til brannvesenet som øvelsesobjekt. Noen få strakk seg til å mente at huset burdet lagres, men ingen var villige til å ta ansvaret for å restaurere huset og redde det fra totalt forfall. Ikke før arkitekt Jahnsen og konservator Beier bestemte seg for å ta opp kampen.

Fornuften vant til slutt. Men ikke før saken ble fremmet for Miljøverndepartementet som umiddelbart stanset den planlagte rivningen. Deretter ble ansvaret overlatt til Riksantikvaren som etter at en ny lov trådde i kraft i 1977, fikk anledning til å tvangsfrede det gamle ærverdige huset med de skjeve takvinklene og de karakteristiske fremspringene veggpartiene. Restaureringsarbeidet startet umiddelbart og ble fullført i 1984.

Det gamle seilmakerhuset er i dag totalrestaurert utvendig, fredet og eid av Porsgrunn Bymuseum. Michel Seylmagers Hus er Norges eneste originale seilmakershus som fremdeles ligger på samme sted som det ble bygget for 250år siden!

Michel Seylmagers Hus har blitt kåret til et av landets beste spisesteder i ''Cappelens Guide til Norges beste spisesteder'' og til det beste spisestedet i Grenland. For å oppnå slike æresbevisninger er det en selvfølge at maten må smake utmerket. Men vi er overbevist om at det skal langt mer til enn gode råvarer og dyktige kokker for å kunne gi de gode smaksopplevelsene. Måten maten danderes, presenteres og serveres på. Alt skal oppleves som en naturlig del av den spesielle stemningen. På Michel Seylmagers Hus skal du nemlig ikke bare spise deg mett. Du skal også nyte deg mett, Du skal slippe skuldrene ned og lene deg tilbake. Stenge verden ute for en liten stund.

Du kan med god samvittighet unne deg litt Michel-Seylmager-atmosfære hver eneste dag! Velkommen! :)

Michel Seylmager's Hus' valgte linker

Omtaler

T

Tone Røren

Mer enn ett år siden

Kan ikke få rost dem nok og det gjelder både mat og service. Fiskepannen må bare prøves, aldri smakt bedre....

J

JT Matglad

Mer enn ett år siden

Porsgrunns kanskje beste restaurant siden tidlig 80 årene. Nå på nesten nye hender men fremdeles med et av byens...

R

Rolf A

Mer enn ett år siden

Michel Seylmagers hus i Porsgrunn fortjener full pott av stjerner , enestående mat og enestående service ,Dette er...

B

Bjørn J.

Mer enn ett år siden

Har benyttet dette stedet til hyggelige lunsj / middager både privat og med kunder. Alltid vellykket og til et...

Til deg som styrer bedriften

Synlig online
Vi fikser det for deg

Som gründer, er det å være synlig på nett viktigere i dag enn noen gang, men digital markedsføring kan noen ganger føles vanskelig. Det er derfor vi er her. Vi i Gule Sider brenner for alt som har med digital markedsføring å gjøre, og kan hjelpe deg med å sikre at din bedrift er synlig på nett.

NETTSJEKK
Har du riktig informasjon på nett?

Du kan enkelt oppdatere bedriftsinformasjonen din over hele internett. Bruk Min Gule Sider for å oppdatere din kontaktinformasjon, åpningstider, nøkkelord mm.

Hjemmesidesjekken
Gode hjemmesider tiltrekker seg flere kunder

Annenhver besøkende risikerer å forlate hjemmesiden din, hvis den tar mer enn 3 sekunder å laste inn. Google elsker raske og mobiltilpassede hjemmesider!

Firmainformasjon

Michel Seylmager's Hus

Omsetning

0 tkr

Fortjenestemargin

0.00 %

Antall ansatte

6

Ytterligere finansiell informasjon og en gratis årsrapport fra Michel Seylmager's Hus er tilgjengelig på Proff.no

Les mer om bedriften på Proff
Juridisk navn

HEGE SKILBRED

Org.nr:

992766735

Selskapsform:

ENK

NACE-bransje

56.101 Drift av restauranter og kafeer

Registrert i MVA

Ja

Stiftelsesdato

Lederstillinger/Administrasjon
Hege Skilbred

Innehaver

Proff logo
Mulige nummerkombinasjoner

35554714

3555 4714

355 54 714

35 55 47 14