Om Hmskort AS

Staten krever ID-kort for ansatte i bygg- og anleggsbransjen og renholdsbransjen. Vi leverer godkjente kort, og følger opp når de må fornyes.

Hva er HMS-kort for byggebransjen?

Arbeidstilsynet skal sørge for at forskriften følges. Hensikten er å identifisere hvem bygg/anleggsarbeideren er, og hvem han/hun jobber for. Kortet er altså et ID-kort som skal være med på å forhindre svart arbeid, sosial dumping, ulovlig arbeidsinnvandring, m.m.

Det er derfor i byggebransjens interesse at forskriften blir fulgt og at det dermed blir vanskeligere for useriøse aktører å skaffe seg konkurransefortrinn.

HMS-kortene utstedes av Evry card på vegne av staten. Vi bistår bedrifter som ønsker å sette ut arbeidet med å søke om kort til sine ansatte.

Hvem trenger HMS-kort?

HMS-kort må bæres av alle som arbeider på bygg- og anleggsplasser, både på kort og lang sikt, i tillegg til enkeltpersonforetak som arbeider på byggeplasser på vegne av firma eller privatpersoner.

Påbudet om å ha byggekort gjelder også de som utfører støttefunksjoner på en byggeplass, slik som arkitekter, renholdspersonale, kantinemedarbeidere, osv.

Personer som transporterer varer til og fra bygge- og anleggsplasser, skal også ha kort dersom transportoppdragene er rutinemessige.

Håndverkere som kun jobber i privatmarkedet, f.eks monterer kjøkken, er også omfattet av påbudet.

Krav til firma

For å kunne bestille HMS-kort for bygg /anlegg og renholds bransjen må firmaet være registrert i Brønnøysundregistrene og Merverdiavgiftsregistere.

Brønnøysundregistrene (dvs. at firma må ha organisasjonsnummer)

Merverdiavgiftsregisteret* *) Vi kan unntaksregistrere firmaer som er nystartede, eller av andre årsaker ikke er blitt registrert i MVA-registeret.

Krav til ansatte

For å kunne bestille HMS-kort for bygg og anleggsbransjen må ansatte være registrert i disse registrene:

Folkeregisteret eller SFU (SFU = Sentralskattekontoret for utenlandssaker)

NAV Aa-registeret (register for arbeidstakere)

Utenlandske arbeidstakere trenger kun å registrere seg hos SFU, som tildeler et D-nummer og ivaretar informasjon om arbeidsforholdet.

Viktig: Vi får ikke produsert kort hvis det mangler registrering på den ansatte. Selv om registrering er sendt er det ikke sikkert den er ferdig. Bestillinger som foretas uten at registreringen er klar medfører forsinkelser og ekstraarbeid.

Konsekvenser ved å ikke ha gyldig byggekort/HMS-kort

Foretak som ikke har skaffet seg HMS-kort til ansatte vil få pålegg fra Arbeidstilsynet om å gjøre det. Hvis pålegget ikke etterleves kan Arbeidstilsynet nekte ansatte å jobbe inntil kort er anskaffet. Særlig graverende tilfeller vil bli politianmeldt

Hmskort AS' valgte linker

Bildegalleri

  • Hmskort AS Byggevare - Engroshandel, Oslo - 1
  • Hmskort AS Byggevare - Engroshandel, Oslo - 2

Hmskort AS, Firmainformasjon

Offisiell informasjon

Juridisk navnHMSKORT AS
Selskapsform:Aksjeselskap
Stiftelsesdato20.09.2021
Org.nr:928051870
Aksjekapital30000
Omsetning.-
Firmaskatt-
NACE-bransje46.739 Engroshandel med byggevarer ikke nevnt annet sted

Lederstillinger/Administrasjon

Kent Robert KarlssonStyrets leder

Omtaler om Hmskort AS

vidar petersen

mer enn ett år siden

fira jøren velge god ser