Om Sophia Brand Jewellery AS

Sophia Brand er gullsmeden og personen bak smykkemerket Sophia Brand, som har fokus på fagkunnskap, design og kvalitet.

EKTE, UNIKE OG LOKALE SMYKKER

I Sandefjord har smykkedesigner Sophia Brand håndlaget unike smykker til ham og henne i 20 år – gull for deg som leter etter noe unikt til deg selv eller en personlig gave.

Forankringen til smykkehåndverket er i ferd med å forsvinne, men i Sandefjord har vi nordmenn tilgang på en kortreist juvel innen faget – Sophia Brand.

Hun jobber hovedsakelig med gull, diamanter og edelstener, og lager smykker til både ham og henne.

En tydelig signatur

Sophia Brand er utdannet gullsmed, og tok svennebrevet i 2000. Etter 20 år i bransjen har hun bygget opp en internasjonal anerkjent merkevare med en tydelig signatur.

Det finnes enormt mye smykkedesign og smykkeproduksjon i dag, men langt ifra alt lages av noen med fagkunnskap, og for mye er likt. Brand er lidenskapelig opptatt av yrket og å skape et unikt uttrykk.

-Som smykkedesigner er jeg opptatt av å realisere ideer. Jeg leter hele tiden etter det unike uttrykket, som gjør at smykkene mine skiller seg ut og er genuine. Å lage sitt eget univers er jo det alle designere og kunstnere ønsker å holde på med. Jeg vil skape noe særegent, som likevel er gjenkjennelig, sier Brand, som både lager smykker med klassisk uttrykk i fornyet drakt og kunstneriske statement-smykker til artister.

Håndlagde smykker

-I dag produseres stadig flere smykker med dataprogrammer. Det freses ut feilfrie produkter med linjer som er såkalt perfekte, men i mine øyne blir det dødt. Magien oppstår når man lager noe med hendene. Det er da smykkene blir levende. Ingenting ekte i verden er helt symmetrisk, sier smykkedesigneren.

Hun jobber ikke med sesong-kolleksjoner, men lager smykker av god kvalitet og et appellerende formuttrykk og design som er ment å vare.

-Designet skal være så bra at det kan selges i årevis, sier hun.

Skreddersyr i dialog med kunden

Sophia Brand har spesialisert seg på unike og håndlagde smykker som skreddersys i samarbeid med kunden og deres ønsker.

-Jeg jobber ofte direkte med kunden, for da kan jeg komme inn under huden på hva de liker og ønsker. Noen vil ha det klassisk mens andre foretrekker mer voldsomme uttrykk. Smått og lett eller stort og kraftig, jeg fikser det, men jeg kopierer aldri andres ting. Ingen kunstnere med respekt for seg selv gjør det, smiler Brand.

Omtale i Vogue

Sophia Brand har fått internasjonal annerkjennelse for sine statement-smykker. Blant annet da hun laget smykker til den verdenskjente hiphop-artisten Lil Nas X. I etterkant omtalte amerikanske Vogue smykkene som eksepsjonelle.

-Det er naturligvis artig når verdens største motemagasin skriver sånt. Det er et bevis på at man har lyktes å skape et unikt uttrykk. At smykkene mine skiller seg ut på en positiv måte. Statement-smykker er litt annerledes enn det mannen i gata vil ha, men de ble veldig fine på ham, sier Brand.

  • Sophia Brand Jewellery AS Gullsmed, Sandefjord - 1
  • Sophia Brand Jewellery AS Gullsmed, Sandefjord - 2
  • Sophia Brand Jewellery AS Gullsmed, Sandefjord - 3
  • Sophia Brand Jewellery AS Gullsmed, Sandefjord - 4
  • Sophia Brand Jewellery AS Gullsmed, Sandefjord - 5

Sophia Brand Jewellery AS, Firmainformasjon

Offisiell informasjon

Juridisk navn

SOPHIA BRAND JEWELLERY AS

Selskapsform:

Aksjeselskap

Stiftelsesdato

06.06.2015

Org.nr:

915549004

Aksjekapital

167000

Omsetning.

-

Firmaskatt

-

NACE-bransje

32.120 Produksjon av gull- og sølvvarer og lignende artikler

Lederstillinger/Administrasjon

Daglig leder

Sophia Brand

Styrets leder

Stein Roar Sogge

Styremedlem

Sophia Brand

Økonomisk informasjon

Omsetning

1 630 tkr

Fortjenestemargin

−38,3 %

Antall ansatte

6

Kategorier

Nøkkelord

Nøkkelord mangler

Mulige nummerkombinasjoner

454881124548 8112454 88 11245 48 81 12