Tilbake til artikkelarkivet
Denne artikkelen inneholder kommersielt innhold

Komme i gang med løpetrening – er «Run-Walk-Run» noe for deg?

Komme-i-gang-med-loebetrening-er-Run-Walk-Run»-noe-for-deg.jpg
Komme-i-gang-med-loebetrening-er-Run-Walk-Run»-noe-for-deg.jpg

Å komme i gang med trening kan definitivt være utfordrende, særlig i en verden preget av både forpliktelser på jobb eller skole, mange andre aktiviteter og kontinuerlige forstyrrelser fra digitale flater. Å faktisk ta på seg treningssko og komme seg til treningssenteret eller ut på en joggetur kan være den aller største innsatsen. Derfor er det også fornuftig å se etter muligheter for å redusere hindringer, kan den såkalte «Run-Walk-Run»-teknikken være noe for deg?

Gjør alt klart for trening – unngå unnskyldninger

Å legge alt treningsutstyr klart kvelden før er et vanlig tips til nybegynnere, sammen med faktisk å booke inn tid til trening. Da blir det enklere å ta på seg treningssko og komme seg ut gjennom døren på ren automatikk. Prøv gjerne også å ta høyde for noen av «unnskyldningene» som kan gjøre det enklere å bli i senga, for eksempel ved å legge frem treningsklær til flere ulike typer vær.

Mentalt kan det også være at det tar imot å begynne på en planlagt treningsøkt som kanskje er én eller to timer lang. Allerede her kan «Run-Walk-Run»-teknikken spille en rolle. Hvis kroppen din vet at den første løpeperioden etter oppvarmingen bare er noen få minutter, er det kanskje ikke like fryktinngytende?

Kontinuitet, mestring og stabilitet

Den kjente løpeguruen Jeff Galloway er en av de som sverger til en teknikk med gåpauser, og det er også han om står bak begrepet «Run-Walk-Run». Han trekker frem en rekke ulike fordeler ved å bruke en teknikk med gåpauser, inkludert raskere restituering og lavere belastning på kroppen.

Å opprettholde kontinuitet over tid er avgjørende når man vil bli god på noe, det gjelder alt fra løping og ulike fysiske aktiviteter til musikk og helt andre ferdigheter. Derfor er det viktig med skadeforebygging, særlig for nybegynnere som skal prøve seg på løping. En teknikk med gåpauser kan derfor også være relevant for mange.

Publisert 10-Jun-2024