COOKIE-POLICY

Innholdsfortegnelse

Informasjonskapsler og annen lagringsteknologi

I denne policyen forklarer vi hvordan vi bruker informasjonskapsler og hvilke valg du har angående disse. For behandling av dataene vi samler inn via informasjonskapsler, henviser vi til personvernreglene våre personvernerklæring.

Informasjonskapsler er små tekstfiler som brukes til å lagre informasjon på nettlesere eller mobile enheter når du besøker et nettsted for første gang for å gjenkjenne enheten din ved neste besøk. Andre teknologier brukes til lignende formål, og disse inkluderer data som lagres i nettleseren eller på enheten, identifikatorer som er tilknyttet enheten, samt annen programvare. I denne policyen bruker vi begrepet «informasjonskapsler» om alle disse ulike teknologiene.

I dag brukes informasjonskapsler av de aller fleste nettsteder. I mange tilfeller er kapslene uunnværlige hvis man skal gi brukerne en god opplevelse. Informasjonskapslene er passive filer som ikke kan samle inn informasjon som er lagret på enheten, overføre datamaskinvirus eller installere ondsinnet programvare.

Hvorfor bruker vi informasjonskapsler?

Vi bruker informasjonskapsler for å undersøke og analysere din bruk av våre nettsteder for å forbedre nettstedene og tilby deg relevante annonser samt for å formidle dine vaner til våre partnere slik at de også kan tilby deg relevante annonser. Vi bruker informasjonskapsler hvis du har en Gule Sider-konto, bruker Gule Sider-tjenester (inkludert nettstedet vårt og appene våre) eller besøker andre nettsteder og apper som bruker Gule Sider-tjenester (inkludert anmeldelser eller andre Gule Sider-teknologier). Informasjonen vi samler inn er anonym. Det er derfor ikke mulig å samle inn personopplysninger fra det.

Informasjonskapsler brukes av oss til følgende formål:

• Godkjenning for å være sikker på at du er den du gir deg ut for å være når du bruker en Gule Sider-konto
  • Sikkerhet for å beskytte brukerkontoene samt nettstedet og tjenestene generelt
  • Analyse for å analysere bruken av nettstedet, slik at vi kan forbedre dets funksjoner og gi brukerne en bedre opplevelse
  • Statistikk for å utvikle tjenestene våre
  • Annonsering for å vise annonser som er relevante for deg
  • Vi lagrer dine preferanser etter ditt samtykke for hvordan vi kan bruke informasjonskapsler.

Vær oppmerksom på at informasjonskapslene vi bruker kan endre seg over tid når vi forbedrer og oppdaterer Gule Siders tjenester.

Hvilke informasjonskapsler bruker vi?

Noen typer informasjonskapsler, kalt øktinformasjonskapsler, lagres bare på enheten når nettleseren er åpen. Andre typer informasjonskapsler, kalt faste informasjonskapsler, lagres på enheten over en lengre periode ochnår du kommer tilbake til nettstedet, fornyes informasjonskapslene automatisk. I mange tilfeller blir informasjonskapsler fra Gule Siders partner også postet på enheten din, såkalte tredjeparts Informasjonskapsler.

Informasjonskapsler fra Gule Sider

Informasjonskapsler opprettes av Gule Sider når brukere besøker nettstedene våre. Gule Sider plasserer øktinformasjonskapsler på enheten din som deretter blir slettet når du lukker nettleseren. Disse informasjonskapslene brukes til å

• gjenkjenne enheten,
  • registrere når du besøker nettstedet,
  • identifiser dine forespørsler når du bruker nettstedet.

Vi setter også faste informasjonskapsler. Disse informasjonskapslene registrerer

• hvor ofte du besøker nettstedet,
  • hvor mye tid du bruker på nettstedet,
  • om du kommer til nettstedet via en søkemotor, et søkeord eller en kobling.

Informasjonskapsler fra samarbeidspartnere fra Gule Sider (tredjepart)

Gule Siders samarbeidspartnere i annonsenettverket, inkludert Google Analytics, bruker informasjonskapsler som kan lagres på datamaskinen din mens du besøker nettstedet vårt. Google Analytics samler inn informasjon om nettsteder som bruker informasjonskapsler. Informasjonen som samles inn om nettstedet, brukes til å generere bruksrapporter. Googles personvernregler er tilgjengelige på https://www.google.com/policies/privacy/.

Vi publiserer søkebaserte Google AdSense-annonser på nettstedet vårt. Disse skreddersys av Google og gjenspeiler de siste søkeordene dine. For å registrere preferansene dine kommer Google til å spore atferden din på vårt nettsted og andre nettsteder over hele Internett ved hjelp av informasjonskapsler.

I tillegg kan Gule Siders andre samarbeidspartnere, som Adform og AppNexus, plassere informasjonskapsler på Gule Siders nettsted.

Preferanser for informasjonskapsler

Du kan administrere dine preferanser i forbindelse med bruk av cookies på vår hjemmeside ved å klikke på en av koblingene som heter "Innstillinger for informasjonskapsler".

Du kan vise, slette eller legge til interessekategorier knyttet til nettleseren og administrere tredjeparts informasjonskapsler sett av AdSense ved å besøke: https://adssettings.google.com. På samme sted kan du også velge bort informasjonskapselen til AdSense-partnernettverket. Eventuelt kan du gå til Network Advertising Initiative og velge bort flere informasjonskapsler samtidig på: https://optout.networkadvertising.org. Disse bortvelgelsesmekanismene bruker imidlertid selv informasjonskapsler og hvis du sletter kapslene fra nettleseren din, vil ikke valget bli husket. For å sikre at en bortvelgelse huskes av en bestemt nettleser, kan du vurdere å bruke Googles nettleserplugin, som kan installeres her: https://support.google.com/ads/answer/7395996.

Hvordan sletter eller deaktiverer du informasjonskapsler?

Hvordan du sletter eller deaktiverer informasjonskapsler på enheten, avhenger av hvilken nettleser du bruker. Hvis du bruker en PC, kan du slette informasjonskapsler ved hjelp av hurtighasten [CTRL] + [SHIFT] + [Delete].

Hvis denne metoden ikke lykkes, eller hvis du bruker en Mac-datamaskin, kan du følge retningslinjene som er tilgjengelige via følgende koblinger, avhengig av hvilken nettleser du bruker:

Husk at hvis du velger å blokkere alle informasjonskapsler, vil det ha en negativ innvirkning på funksjonaliteten til mange av Gule Sider-tjenestene.

Kontakt oss hvis du har spørsmål

Hvis du har spørsmål om informasjonskapsler, ber vi deg kontakte [email protected].

Våre informasjonskapsler brukes på alle våre tilknyttede nettsider som er oppført nedenfor.

• https://www.gulesider.no/
  • https://kart.gulesider.no/
  • https://annonsere.gulesider.no/
  • https://min.gulesider.no/
  • https://nettsjekk.gulesider.no/
  • https://oppdater.gulesider.no/