Om Damms Antikvariat AS

Damms antikvariat har handlet med gamle bøker, kart og stikk i snart 175 år.

4. desember 1843 offentliggjorde Niels Wilhelm Damm sin første salgsannonse. N.W. Damm (1816-1878) hadde samme år slått seg ned som bokbinder og bokhandler på Grønland, den gang en av Christianias forsteder. Han drev som bokbinder og omsatte nye og gamle bøker. I 1846 ble han borger av Christiania og flyttet til Øvre Slottsgate 6 hvor forlag, bokhandel og antikvariat var samlokalisert i vel 110 år.

Antikvariat og forlag har hatt separate eiere siden 1960-tallet. Forlaget N.W. Damm & Søn er senere fusjonert med Cappelens Forlag, og eies i dag av danske Egmont og svenske Bonnier.

Etter vel 40 år i Tollbodgaten flyttet Damms Antikvariat til moderne lokaler på Christiania Torv øverst i Rådhusgaten og høsten 2011 til Frederik Stangs Gate på Frogner.

Damms Antikvariat ble i mange år forbundet med Claes Nyegaard (1920-1999) som gjennom sin personlighet og enorme kunnskaper ble regnet som en institusjon langt utenfor landets grenser.

I dag eies og drives Damms Antikvariat av Anders Guldhaug, som i en alder av 19 år startet nettopp i Damms Antikvariat. Etter studier og 14-årig drift av eget antikvariat (Antikvariat Gyldenlak på Frogner) tok han over som eier i 2002.

Damms Antikvariat AS' valgte linker

Bildegalleri

  • Damms Antikvariat AS Brukthandel, Oslo - 1