Om Dyrebeskyttelsen Norge Oslo og Akershus

Dyrebeskyttelsen Norge Oslo og Akershus (DOOA) er Norges største og eldste lokalforening tilknyttet medlemsorganisasjonen Dyrebeskyttelsen Norge (DN)

Om organisasjonen

Dyrebeskyttelsen Norge Oslo og Akershus (DOOA) er Norges største og eldste lokalforening tilknyttet medlemsorganisasjonen Dyrebeskyttelsen Norge (DN). Dyrebeskyttelsen Norge ble stiftet i 1859 og gikk tidligere under navnet Dyrenes Beskyttelse. Vi i DOOA arbeider etter DNs vedtekter og etiske plattform. Vi har pr. mars 2022 ca. 2 400 medlemmer som bidrar til at vi kan hjelpe dyr i nød.

Som lokalavdeling er praktisk hjelp til dyr i nød vår viktigste prioritering. DOOA tar hvert år inn flere hundre hjemløse dyr, både katter, kaniner og andre gnagere, hunder, reptiler, og tidvis også ville dyr. Vi ønsker å hjelpe alle dyr, så lenge vi har mulighet. For å gjøre det er vi helt avhengig av alle hundrevis av menneskene som sammen hjelper oss å hjelpe. Hver dag, året rundt, er ildsjeler på hjelpesenteret vårt og steller med dyra, sjåfører ute og kjører dyr til veterinær, og titalls frivillige tilgjengelige for å bistå i enhver situasjon. For å dekke alle utgiftene er vi helt avhengige av donasjoner fra dem som liker arbeidet vårt. Men det nytter å hjelpe – siden 2019 har over 500 dyr fått hjelp av oss årlig, og vi forventer å runde over 2000 dyr mellom 2019-2022.

DOOA ønsker å gjøre en forskjell og være tilstede i lokalmiljøet vårt. Derfor har vi bl.a. hatt et samarbeid med Mental Helse Ungdom i 2021/2022, hvor ungdom har fått arbeidstrening hos oss. Ved kapasitet støtter vi også opp om andre svært viktige dyrevernsaker, det være seg arbeid mot pelsoppdrett, dyrevelferd innen husdyrproduksjon, dyr brukt i underholdning, osv. Hvis du vil vite mer om dette anbefaler vi at du leser våre vedtekter og etiske plattform.

DOOA er registrert i Brønnøysund med organisasjonsnummer 983 549 438 MVA, samt i Frivillighetsregisteret. Våre viktigste inntektskilder er medlemskap, fjernadopsjon, Grasrotandelen fra Norsk Tipping, gaver, omplasseringsgebyr og tilskudd fra arv/legater. Les gjerne mer om hvordan du kan støtte vårt arbeid under menyen «Bidra».

Dyrebeskyttelsen Norge Oslo og Akershus' valgte linker

Bildegalleri

  • Dyrebeskyttelsen Norge Oslo og Akershus Interesseorganisasjon, Oslo - 1
  • Dyrebeskyttelsen Norge Oslo og Akershus Interesseorganisasjon, Oslo - 2
  • Dyrebeskyttelsen Norge Oslo og Akershus Interesseorganisasjon, Oslo - 3
  • Dyrebeskyttelsen Norge Oslo og Akershus Interesseorganisasjon, Oslo - 4

Dyrebeskyttelsen Norge Oslo og Akershus, Firmainformasjon

Offisiell informasjon

Juridisk navnDYREBESKYTTELSEN NORGE OSLO OG AKERSHUS
Selskapsform:Forening/lag/innretning
Stiftelsesdato15.07.1997
Org.nr:983549438
Aksjekapital0
Omsetning.-
Firmaskatt-
NACE-bransje94.991 Aktiviteter i andre interesseorganisasjoner ikke nevnt annet sted

Lederstillinger/Administrasjon

Hege JohansenKontaktperson
Mira Soria RøvangStyrets leder
Anette Marie Kartalias AndersenNestleder
Hege JohansenStyremedlem
Ann Kristin AsbjørnsenStyremedlem
Celine Sveen SkarderudStyremedlem
Sanna Charlotta JoelssonStyremedlem

Mulige nummerkombinasjoner

231345452313 4545231 34 54523 13 45 45