Om firma

Narvik er et naturlig knutepunkt i hjertet av Nord-Norge med kort kjøreavstand til Lofoten, Tromsø, Harstad og Kiruna i Nord-Sverige. Nærmeste regionale flyplass er Harstad/Narvik lufthavn, Evenes. Når den nye Hålogalandsbrua...

Les mer om bedriften
Telefonnummer
76 91 20...
Adresse

Kongens gate 45

8514 Narvik

Hjemmeside og e-postGå til hjemmesideSend e-post

Mer informasjon

Åpningstider

Det er ingen åpningstider lagt til for denne bedriften.

Omtaler

Kart

test
KartVis kart

Få hjelp med markedsføring på nett

Lurer du på hvor synlig hjemmesiden din er på internett, og om den holder dagens standard? Det kan være lurt å utvide bedriften din. Vi i Gule Sider hjelper deg med å nå dine forretningsmål.

Om oss

Narvik er et naturlig knutepunkt i hjertet av Nord-Norge med kort kjøreavstand til Lofoten, Tromsø, Harstad og Kiruna i Nord-Sverige. Nærmeste regionale flyplass er Harstad/Narvik lufthavn, Evenes. Når den nye Hålogalandsbrua stå ferdig bygget i 2018, vil det kun være 45 minutters kjøretid fra sentrum. Narvik er selve hovedpulsåren for logistikk, forsyning av handelsvarer og gods mellom Nord-Norge og resten av verden.

Narvik kommune -Nytenkende, raus og stolt!

Byen vår har hatt en rivende utvikling de seneste årene med nytt hotell, nytt bygg for bibliotek, turistinformasjon og museum og et nyrestaurert rådhus. Narvik er en hovedpulsåre for logistikk, forsyning av handelsvarer og gods mellom Nord-Norge og resten av verden, og i tillegg opp mot 20 millioner tonn svensk jernmalm som årlig skipes ut over Narviks isfrie havn.

Med sine 18 800 innbyggere har Narvik det meste du ønsker fra et bysamfunn med kafeer, kulturtilbud, et velutviklet studentsamfunn på UiT Norges arktiske universitet i Narvik, et fantastisk alpinanlegg med gondolbane midt i byen og nærhet til en vakker og vill natur som er lett tilgjengelig uansett hvor du bor.

Narvik kommune er utviklingsorientert og har fokus på etableringer og nyskapning, vi har i stor grad tatt i bruk digitale verktøy som bidrar til at våre tjenester leveres i henhold til innbyggernes forventninger. Med sine 1288 årsverk er Narvik kommune regionens største arbeidsgiver og har fokus på å være en attraktiv og konkurransedyktig arbeidsgiver og tjenesteleverandør.

Narvik er også vakker, vill og lett tilgjengelig

Narvik er bykommunen med et vidt spekter av friluftsmuligheter som få kommuner kan vise maken til. Friluftstilbudet spenner fra båt, kajakk- og kanopadling på fjordene til vandring i strandsonen, på stier langs lakseelver, eller toppturer til et utall av topper over 1000 moh. Her har du 100-talls stier og turmål å velge mellom. I høyfjellet har Narvik og Omegn Turistforening, NOT, ca. 400 km merkete ruter til 10 hytter og buer hvor du kan vandre i ukevis nesten uten å treffe andre mennesker.

I tillegg kan du vandre på den legendariske Rallarveien fra Riksgrensen til Rombaksbotn. For de som ønsker større utfordringer finnes flere klatrefelter, muligheter for fjellklatring, brevandring og terrengsykling. Ti på Topp omfatter 15 toppturer av ulike vanskelighetsgrader, og de populære mandagsturene til NOT bringer både erfarne og uerfarne turgåere til spennende turmål i kommunen. Trenger du mer inspirasjon? www.turinarvik.no

Kommunen er i utstrekning 2023 m2 og ligger lengst nord i Nordland. I sør og øst grenser Narvik mot Sverige, i vest mot Ballangen og Evenes og i nord mot kommunene Skånland, Gratangen og Bardu i Troms fylke.

Om navnet Narvik

Kommunenavnet har sitt opphav i det gamle gårdsnavnet Narvik. Narvik var i 1890 navnet på en gård. “Nardvik” / ”Norvik”. Navnet er muligens utledet fra det gammelnorske “nor” – smalt sund.

Om kommunevåpenet

Narviks kommunevåpen er et opprett anker i gull på rød bunn. Det er offisielt godkjent

ved Kongelig resolusjon 1. juni 1951. Ankeret symboliserer at Narvik er en betydelig havneby.

Om byens historie

Byen vokste opp omkring havna for utskipning av jernmalmen fra Kiruna i Sverige da et britisk-svensk selskap i 1883 begynte å bygge Ofotbanen. Dette selskapet gikk etter få år konkurs, og det var et norsk-svensk samarbeid som i hovedsak bygget og fullførte jernbanen fra gruvene i Kiruna til den isfrie havna i Narvik. Malmeksporten startet i 1903, og byens hovednæring var i lang tid transport, lagring og transittutskipning av jernmalm fra Luossavaara-Kiirunavaara (LKABs) gruver i Kiruna.

Den isfrie havna og malmtransporten gjorde Narvik til et viktig strategisk mål både på tysk og alliert side ved utbruddet av 2. verdenskrig. Panserskipene Eidsvoll og Norge ble senket utenfor Narvik da tyske jagere gikk til angrep 9. april 1940 og flere hundre norske soldater mistet livet. De påfølgende dagene ble mange tyske jagerskip senket. Allierte styrker ledet av general Carl Gustav Fleischer kjempet våren 1940 harde kamper i Narvik og de omkringliggende fjellene - og gjenerobret byen den 28. mai 1940. Tross den allierte framgangen ved Narvik kapitulerte de norske styrkene i Norge kort tid etter. Krigshendelsene under 2. verdenskrig i Narvik og regionen formidles i dag av forsknings-, dokumentasjons- og formidlingsinstitusjon Narviksenteret og Narvik krigsmuseum

Narvik kommunes valgte linker

Til deg som styrer bedriften

Synlig online
Vi fikser det for deg

Som gründer, er det å være synlig på nett viktigere i dag enn noen gang, men digital markedsføring kan noen ganger føles vanskelig. Det er derfor vi er her. Vi i Gule Sider brenner for alt som har med digital markedsføring å gjøre, og kan hjelpe deg med å sikre at din bedrift er synlig på nett.

NETTSJEKK
Har du riktig informasjon på nett?

Du kan enkelt oppdatere bedriftsinformasjonen din over hele internett. Bruk Min Gule Sider for å oppdatere din kontaktinformasjon, åpningstider, nøkkelord mm.

Hjemmesidesjekken
Gode hjemmesider tiltrekker seg flere kunder

Annenhver besøkende risikerer å forlate hjemmesiden din, hvis den tar mer enn 3 sekunder å laste inn. Google elsker raske og mobiltilpassede hjemmesider!

Firmainformasjon

Narvik kommune

Omsetning

0 tkr

Fortjenestemargin

0.00 %

Antall ansatte

2622

Ytterligere finansiell informasjon og en gratis årsrapport fra Narvik kommune er tilgjengelig på Proff.no

Les mer om bedriften på Proff
Juridisk navn

NARVIK KOMMUNE

Org.nr:

959469059

Selskapsform:

KOMM

NACE-bransje

84.110 Generell offentlig administrasjon

Registrert i MVA

Ja

Stiftelsesdato

Lederstillinger/Administrasjon
Rune Edvardsen

Kontaktperson

Proff logo
Mulige nummerkombinasjoner

76912000

7691 2000

769 12 000

76 91 20 00