Om Negarden 1897 AS

Et opphold på Negarden1897 er som en reise tilbake til «La Belle Époque» – den skjønne tiden, navnet historikerne gav perioden fra slutten av 1800-tallet og fram til utbruddet av første verdenskrig. Perioden var preget av optimisme, vekst, sorgløshet og framtidstro. Det er ikke mange steder i Norge du har muligheten til å kjenne dette suset av «sekelskiftets luft» som den sagnomsuste Zarah Leander synger om. Her på Negarden kan du fornemme det fra første øyeblikk.

Historien om Negarden 1897

Et opphold på Negarden1897 er som en reise tilbake til «La Belle Époque» – den skjønne tiden, navnet historikerne gav perioden fra slutten av 1800-tallet og fram til utbruddet av første verdenskrig. Perioden var preget av optimisme, vekst, sorgløshet og framtidstro. Nye oppfinnelser og store framskritt både på vitenskapens og kulturens område gjenspeilet positive samfunnsendringer. Oppfinnsomheten blomstret, dansende linjer, utsøkte detaljer og vakre farger preget både kunst, arkitektur og design.

VAKKER NOSTALGI

I kunsthistorien ble denne gullalderen kalt «Art Noveau», eller ny kunst. De bølgende linjene skulle i størst mulig grad etterlikne naturen og dens symmetri og bevegelser, og gjorde seg gjeldende både innenfor arkitektur, skulptur, kunsthåndverk, maleri, interiør, grafikk, smykkekunst og ikke minst til trykk av plakater og bøker, både for omslag og illustrasjoner. Perioden var gjennomgående en bærer av stemningsfull nostalgi. Hvem har ikke en gang fortapt seg i Gustav Klimts gullglitrende «Kysset», sett seg ør på Alfred Muchas vakre kvinner omslynget av blomster, eller Henri Toulose-Lautrecs plakater av de vovede danserne på Moulin Rouge, ønsket seg et nydelig smykke designet av René Lalique, og drømt om å spasere blant alle de fornemme gjestene på Verdensutstillingen i Paris i året 1900.

KOM OG KJENN PÅ SEKELSKIFTETS LUFT

Det er ikke mange steder i Norge du har muligheten til å kjenne dette suset av «sekelskiftets luft» som den sagnomsuste Zarah Leander synger om. Her på Negarden kan du fornemme det fra første øyeblikk, i det du får øye på den nydelige okergule villaen som ligger innbydende til sentralt i Flisa. Huset er oppført i en blanding av sveitserstil og jugendstil, og ligger omkranset av velduftende syrintrær, roser og bærbusker – rester av den gamle hagen som ble anlagt her etter britisk mønster. Engelskmennene har jo vært enerådende på eksklusive hageanlegg i flere århundrer. En engelsk hage var høyeste mote for drøye hundre år siden, og et tegn på både velstand og god smak. Enhver huseier med respekt for seg selv og en viss størrelse på sin tomt anla gjerne en slik hage dersom ressursene tillot det.

Negarden 1897 AS, Firmainformasjon

Offisiell informasjon

Juridisk navn

NEGARDEN1897 AS

Selskapsform:

Aksjeselskap

Stiftelsesdato

01.07.2019

Org.nr:

923155031

Aksjekapital

30000

Omsetning.

-

Firmaskatt

-

NACE-bransje

55.101 Drift av hoteller, pensjonater og moteller med restaurant

Lederstillinger/Administrasjon

Daglig leder

Eva Molberg

Styrets leder

Eva Molberg

Styremedlem

Olav Johan Berg

Økonomisk informasjon

Omsetning

1 319 tkr

Fortjenestemargin

−19,5 %

Antall ansatte

1

Kategorier

Nøkkelord

Nøkkelord mangler

Mulige nummerkombinasjoner

905898069058 9806905 89 80690 58 98 06