Om Ringebu kommune

Ringebu er en kommune i Innlandet fylke, i Gudbrandsdalen, 40 til 65 kilometer nord for Lillehammer, størsteparten på østsiden av dalen. Kommunen grenser i vest mot Sør-Fron, grensen følger elva Frya et langt stykke. I nord og øst grenser den mot Stor-Elvdal i Østerdalen; grensen går dels langs, dels øst for vannskillet. Imsdalen har avløp til Glomma, men en stor del ligger i Ringebu. I sør grenser Ringebu mot Øyer og Gausdal.

Beliggenheten og naturen har gjort Ringebu til en attraktiv hyttekommune som i dag har flere tusen fritidsboliger.

Destinasjoner

Kommunen har to tettsteder: Ringebu (Vålebru) og Fåvang. Ringebu er kommunens administrasjonssenter og blir ofte kalt Norges minste by. Ringebu fikk i 2010 status som Landsby. Her finner du et tradisjonsrikt handelssentrum, bymessig planlagt og grunnlagt i 1899. Ringebu ble tildelt Statens Bymiljøpris i 2011.

Venabygdsfjellet, langs Fylkesveg 27, er viden kjent som attraktivt fjellområde for turister og hyttefolk. Et fantastisk turterreng både sommer og vinter som strekker seg helt inn i Rondane nasjonalpark. Området ligger på østsiden av Gudbrandsdalslågen og huser også en betydelig villreinstamme.

Kvitfjell, på vestsiden av Gudbrandsdalslågen, ble etablert som destinasjon i forbindelse med de olympiske vinterlekene i 1994. Rundt det enorme og moderne Kvitfjell alpinanlegg er det etablert store områder med fritidseiendommer og aktivitetstilbud som strekker seg fra turløyper i fjellet til ridning m.m.

Bildegalleri

  • Ringebu kommune Kommuner, Ringebu - 1
  • Ringebu kommune Kommuner, Ringebu - 2
  • Ringebu kommune Kommuner, Ringebu - 3
  • Ringebu kommune Kommuner, Ringebu - 4
  • Ringebu kommune Kommuner, Ringebu - 5

Ringebu kommune, Firmainformasjon

Offisiell informasjon

Juridisk navnRINGEBU KOMMUNE
Selskapsform:Kommune
Stiftelsesdato-
Org.nr:939864970
Aksjekapital0
Omsetning.-
Firmaskatt-
NACE-bransje84.110 Generell offentlig administrasjon

Lederstillinger/Administrasjon

Håvard GangsåsDaglig leder
Arne FossmoKontaktperson

Kategorier

Mulige nummerkombinasjoner

612830006128 3000612 83 00061 28 30 00