Om Schrøder restaurant

Restaurant Schrøder ligger i Waldemar Thranes gate 8 på St. Hanshaugen i Oslo. Den er en av de få brune kaféene som er igjen i Oslo, og har fortsatt en avslappet atmosfære med en blanding av stamgjester, folk fra strøket som er der nå og da, og folk som ikke er lokale.

Restaurant Schrøder

Schrøder har et smal fasade som tiltrekker seg lite oppmerksomhet. Inne henger store malerier av Sigurd Fosnes fra 1920-tallet på veggene, med motiver fra Gamle Aker, Enerhaugen, og Torggata. Det største bildet skildrer , og Restaurant Schrøders første lokale i Torggata 14 sees på bildet.

Hans Schrøder tok i 1925 over Elise Pettersens café som siden 1912 var drevet i hjørnegården Torggata / Henrik Ibsens gate (et kvartal nord for Youngstorget). Bygningen ble revet i 1954 i forbindelse med bygging av det nye Folkets hus.

I 1956 flyttet Schrøder inn i nybygg i Waldemar Thranes 8. I den tidligere bygningen her var det drevet restaurant siden 1900, da Frk. Glansins Restaurasjon ble etablert. Fra 1923 til 1953 drev Hilmar Hansen Terrasse-Restauranten.

Stedet opptrer i skjønnlitteraturen, blant annet i Jo Nesbøs bøker om Harry Hole og i flere bøker av Bjørg Vik.

Våre menyer

Nytt og spennende eller tradisjonelt!

Forretter, hovedretter, fiskeretter og våre kjøkkensjefens anbefalinger.

Restauranten serverer retter som var på menyen i 1957.

For bordreservasjoner ring restauranten

Bordreservasjoner og julebordbestillinger skjer via vår resepsjon på restauranten eller per telefon. Vennligst oppgi dato, tidspunkt, antall personer og telefon nummer.

Bildegalleri

  • Schrøder restaurant Kafé, Oslo - 1
  • Schrøder restaurant Kafé, Oslo - 2
  • Schrøder restaurant Kafé, Oslo - 3
  • Schrøder restaurant Kafé, Oslo - 4
  • Schrøder restaurant Kafé, Oslo - 5

Omtaler om Schrøder restaurant

christian

mer enn ett år siden

byens beste restaurant, sjel stil og klasse for seg selv

jab

mer enn ett år siden

Stedet har en veldig bra meny for de som liker god norsk “mors mat“. Prisene er svært overkommelig. Lokalet har sjel og er gammelt og godt. En kan også bare sette seg ned for å ta en drink/øl. En serveres gjerne av en “mor” som alltid er hyggelig og holder stilen som i Oslo på 60 og 70 tallet. Anbefalingsverdig