Om B Telle Trearbeid AS

ET KOMPETENT TEAM MEDLANG BRANSJEERFARINGVi bygger alt fra eneboliger, tomannsboliger og prosjekthus til leilighetsbygg og større prosjekter. Med over 60 års fartstid i bransjen er vi en trygg og erfaren samarbeidspartner i boligprosessen.

Om oss

Enkeltmannsforetaket B Telle’s Trearbeid ble stiftet av Bernt Telle i 1953. I kjelleren i eget hus på Haganes i Fjell kommune startet produksjonen av vinduer, dører, trapper, kjøkkeninnredning og annet snekkerarbeid. Selskapet bygget sin første enebolig i 1954, noe som ble starten på byggingen av svært mange boliger og andre bygninger, både i egen regi og for andre.

Etterhvert ble plassen i kjelleren for liten og det ble bygget eget verksted på Haganes og produksjonen ble effektivisert.

I 1972 ble selskapet omgjort fra enkeltmannsforetak til aksjeselskap og Bernt Telle valgte samtidig å overlate den daglige ledelsen av bedriften til sin eldste sønn, Nils Asbjørn Telle. Etterhvert ble lokalene på Haganes for små og det ble bygd nye lokaler i Tellnesskiftet. Fra 1985 har selskapet og senere konsernet, Telle Gruppen hatt sitt hovedkontor her.

I 1975 begynte selskapet å forhandle og produsere Solheimhus. Dette varte til 1987 da selskapet ble tilknyttet den landsomfattende Nordbohus-kjeden.

I 2002 ble Per Atle Tellnes tilsatt som administrerende direktør etter Nils Asbjørn Telle. Året etter overtok Nils Asbjørn Telle rollen som styreleder etter adv. Eilif Utne Riisøen, som hadde hatt denne rollen siden 1988.

Selskapet har hatt en sterk utvikling i hele perioden, og i 2009 besluttet generalforsamlingen å restrukturere selskapet til en mer hensiktsmessig konsernmodell. I den forbindelse ble Telle Gruppen AS etablert som morselskap med en rekke datterselskap.

B Telle Trearbeid AS driver utstrakt byggevirksomhet i Bergens-området, men har sin kjernevirksomhet på Sotra.

B Telle Trearbeid AS' valgte linker

Bildegalleri

  • B Telle Trearbeid AS Hus, Øygarden - 1
  • B Telle Trearbeid AS Hus, Øygarden - 2
  • B Telle Trearbeid AS Hus, Øygarden - 3
  • B Telle Trearbeid AS Hus, Øygarden - 4
  • B Telle Trearbeid AS Hus, Øygarden - 5

Mulige nummerkombinasjoner

563120805631 2080563 12 08056 31 20 80