Vanlige spørsmål om kartsøk

På denne siden har vi samlet vanlige spørsmål og hjelp til de som ønsker å bruke Gule Sider sine kart og kartfunksjoner. Alle Gule Sider sine kart er ekstra detaljerte på enheter med høy oppløsning (kalt Retina på Apple-enheter). Kartene med høy oppløsning vises automatisk hvis enheten din støtter dette. I tillegg til kart, flyfoto og veibeskrivelse kan du se eiendomsgrenser, skiinfo, kildesortering, rutetider for kollektivtrafikk etc. på våre kart.

Hvor mange bedrifter er på Gule Siders kart?

Vi har koordinert omtrent 75% av alle bedriftene. I de ti største byene har 80-90% av bedriftene kart.

Hvorfor er ikke alle bedrifter på Gule Siders kart?

Det er flere grunner til at en bedrift ikke er på Gule Siders kart:

  • Bedriften har ikke har gateadresse og kun har boksadresse.
  • Adressen ihar kke har noen koordinat i våre kartregistre.

Hvorfor er ikke alle privatpersoner på Gule Siders kart?

Vi har valgt å slette koordinatdata som ikke er nøyaktige nok til å vise en korrekt plassering for adresser på kartene våre. Dette er fordi vi ikke ønsker å villede noen med våre kart. Det er hovedsakelig i mindre tettsteder at koordinatsettingen er dårligere og privatpersoner kan mangle kart knyttet til adressen sin. Dette kan for eksempel være privatpersoner som ikke har gateadresse. Ta kontakt med vår kundeservice dersom du finner feil på våre kart eller om du ikke har kart.

Hvorfor er det ingen nye gater eller omdøpte gater med på kartene?

Nybygde områder eller endrede gatenavn som ennå ikke er ført inn i registeret prøver vi å oppdatere så raskt som mulig. Det kan imidlertid ta tid å få alle de offisielle oppdateringene. Hvis du vet om en ny gate eller sted som ikke er på kartene våre, meld fra her.

Hvorfor viser ikke veibeskrivelsen den raskeste eller korteste ruten?

Veibeskrivelsene prøver å finne den "beste" måten basert på gitte fakta. Vår ambisjon er at du skal få et forslag på en kjørbar vei, ikke nødvendigvis den raskeste eller korteste.

Hvordan får jeg veibeskrivelse?

Du kan få veibeskrivelse mellom to steder ved å gå til veibeskrivelse og skrive inn stedet du skal til i feltet "til sted" og der du reiser fra i "fra sted". For de som ønsker finnes det også avanserte muligheter, som å velge mellom raskeste og korteste vei, eller at man helst unngår motorveien. Du kan også velge om du vil se hvilke restauranter, hoteller, bensinstasjoner og ladestasjoner som ligger langs reiseruten din.

Tips! Du kan også velge å vise "veibeskrivelse" når du søker etter en bedrift eller enkeltperson.

Kan jeg se GPS-koordinater på kartene?

Svar ja. For å se GPS-koordinatene til et valgt punkt kan en høyreklikke og velg GPS-koordinater. Du kan flytte GPS-markøren ved å dra den. Det er også en markør i nedre høyre hjørne (på skrivebordet) som fungerer som en GPS-markør.

Hvordan ser jeg gatebilder på Gule Sider?

Med Gatebilder kan du spasere rundt i gatene i flere utvalgte byer. Klikk på ikonet som ser ut som en liten person nederst til høyre for å se hvor vi har gatebilder. Når du er i gatebilde-modus, vises et oversiktskart nederst til venstre. Dette kan brukes til å lettere navigere rundt i gatene. Gater med Gatebilder er merket med en blå strek i oversiktskaret. For å gå rundt i gatene klikker du enkelt dit du vil gå.

Kan du dele kartene til Gule Sider?

Alt du gjør på kartet kan du enkelt vise andre steder ved å dele eller linke. Klikk på "Del" for å generere en link, eller klikk på ikonene for å dele kartlinken din på Facebook, Twitter eller via e-post.

Du kan også lage en QR-kode eller velge å bygge inn kartet (HTML).

Vis på kart - enda flere funksjoner!

Fra kildesortering og eiendomsgrenser til T-banestasjoner og ladestasjoner. Se enda flere funksjoner på kartene våre.